• Stevig op plek drie

  • M16-2 aast op de derde plaats in de tweede divisie B. Na de overwinning van vorige week op Dragons in Nijmegen, moest daarom ook worden gewonnen van het tweede team van BAL Weert. Dat lukte: 76-69. Een wat te kleine overwinning eigenlijk, maar het voorlopige doel werd bereikt. BS Leiden staat nu derde met vier punten meer dan BAL en ook Dragons, dat bij Bouncers verloor.

    Tevreden met de overwinning, ook al had het een stuk gemakkelijker moeten gaan met wat meer energie. Het is altijd de vraag hoe zoiets komt. Misschien wel het feit dat BAL met slechts zeven spelers naar Leiden was gekomen, onder wie twee jongens uit de U14. Het zou niet mogen, maar wellicht dat er onbewust toch sprake was van wat onderschatting.

    De vreugde werd nog getemperd doordat bleek dat Matias een breuk in zijn rechtervoet had opgelopen en dus misschien wel is uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. En alsof één zware blessure niet genoeg is, ging Jochem opnieuw zwaar door zijn enkel. Hij was net een paar weken terug van dezelfde blessure en is nu weer een week of zes uitgeschakeld. Dat betekent in het gunstigste geval de laatste twee, drie wedstrijden weer in actie kan komen. Spijtig, want hij was juist weer lekker bezig, getuige ook zijn elf punten tot het fatale moment.

    Zoals gezegd had het verschil met BAL groter moeten zijn. Ruim boven de tien was haalbaar geweest, maar de afwerking was vaak niet goed en daarnaast werd slechts de helft van de vrije worpen gemaakt. Maar goed, de winst kwam er omdat het gaatje van rond de vijf punten steeds in takt bleef: 18-12 na het eerste kwart, 39-34 bij rust en 55-50 op driekwart van de wedstrijd.

    Komende zaterdag een belangrijke wedstrijd: Cobra Nova uit. Weliswaar werd al twee keer gewonnen van de ploeg uit Voorburg, maar dat zegt niets. Er zal de hele wedstrijd keihard gewerkt moeten worden. De spelers die ook in 16-1 uitkomen zijn niet beschikbaar, omdat ze vrijdag en zondag al moeten spelen en dat opgeteld bij de genoemde blessures zorgt ervoor dat het zeker niet eenvoudig wordt in Forum Kwadraat.