• Tenues

  Bij wedstrijden zijn alle leden verplicht in het officiele basketballtenue van B.S. Leiden te spelen. Het thuistenue is wit van kleur met rode en blauwe accenten. Indien er bij een uitwedstrijd een andere kleur nodig is, omdat de tegenstander ook in wit speelt, dan dient daartoe ons oude, blauwe tenue te worden gebruikt. Dat is te regelen via Gerda van der Nat (wedstrijdsecretariaat@bsleiden.nl) en dient gewassen terug te worden gebracht naar Houtkwartier.

  Je hoeft niet zelf voor je wedstrijdkleding te zorgen. De vereniging doet dat, ondersteund door een aantal zeer gewaardeerde sponsors.

 • Alle teams krijgen een complete set nieuwe kleding in een teamtas. Een set bestaat uit twaalf shirts met de nummers 4 tot en met 15 en twaalf broeken.

  Elk team levert een persoon (teamouder-aanvoerder-coach), die de teamtas in ontvangst neemt en ervoor zorgt dat elke keer na gebruik de kleding wordt ingenomen, geteld en gewassen, volgens de onderstaande wasvoorschriften. Het wassen kan uiteraard bij toerbeurt plaatsvinden. De teamouder/teammanager en ander de aanvoerder of coach is verantwoordelijk voor het regelen daarvan.

  Degene die de tas bij Basketball Totaal in ontvangst neemt, tekent op dat moment een ‘leen-overeenkomst’ en is er verantwoordelijk voor dat alles aan het einde van het seizoen wordt ingeleverd bij Basketball Totaal, dat de kledingzaken coördineert.

  Het is niet toegestaan met andere kleding te spelen zonder uitdrukkelijke toestemming van het bestuur. Toestemming kan worden gevraagd door een mail te sturen naar bestuur@bsleiden.nl

 • Inloopkleding

  Het dragen van collectieve inloopkleding met bedrijfsnamen is toegestaan, mits er aan twee voorwaarden wordt voldaan:

  1) Het betreffende bedrijf is lid van de businessclub van Zorg en Zekerheid Leiden. Dit om belangenverstrengeling tegen te gaan.

  - of - 

  1a) Als het betreffende bedrijf geen lid is van de businessclub van Zorg en Zekerheid Leiden, dan dienst het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden toestemming te geven om op de inloopkleding te adverteren.

  2) De inloopkleding is van het merk Spalding in de kleuren blauw/rood (voor de uniformiteit van de club). Inloopkleding mag niet als tenue worden gedragen tijdens een wedstrijd.

  Naast bovenstaande voorwaarden dient de sponsor zich voor een periode van drie seizoenen aan de club te verbinden. Dit kan gedaan worden door het plaatsen van een banner op de website tegen betaling van 150 euro per seizoen. Aanvragen voor sponsoring van collectieve inloopkleding kan worden gemaild naar bestuur@bsleiden.nl

 • Wasvoorschrift

  • Eerste keer koud wassen.
  • Daarna op 30 graden maximaal.
  • Kleding met nummers en logo’s binnenstebuiten wassen. Blijft het mooi.
  • Kleding mag NIET in de droger. Gewoon lekker ophangen.
  • Strijken van de kleding mag ook niet.