• Vrijwilliger gezocht voor financiële administratie BS Leiden

 • Het bestuur van BS Leiden zoekt een ouder of een volwassen lid die binnen onze mooie vereniging de functie van assistent-penningmeester wil vervullen.

  Penningmeester klinkt als enkelvoud, maar is binnen BS Leiden al jaren een mooie duo-functie. Formeel is Bram Berkhout de penningmeester en zit als zodanig in het bestuur. In praktijk doet Bram het echter al jaren samen met een andere vrijwilliger. Eerst Aart Groenendijk, en nu al weer een tijdje Hans van Lierop. Dat werkt hartstikke goed. Velen handen maken licht werk, er is namelijk ook aan de financiële kant van de grootste basketbalclub van Nederland altijd genoeg te doen.

  Waarom dan nu toch deze oproep? De zoon van Hans is eind vorig seizoen gestopt met basketballen, en Hans heeft daarom geen directe binding met de vereniging. Hij wil daarom stoppen. Gelukkig was Hans meer dan bereid om zijn functie van assistent-penningmeester dit seizoen nog wel enige tijd te vervullen. Maar aan het einde van het seizoen stopt hij er echt volledig mee, en moet er dus echt wel een vervanger gevonden zijn. Vandaar dat het bestuur nu op zoek is naar een nieuwe assistent-penningmeester. Is dat iets voor jou/u?

  In de huidige taakverdeling voert Hans de financiële administratie (boekhouding), verstuurd hij de facturen naar andere partijen dan leden, bereidt hij de betalingen voor aan onze crediteuren voor en werkt hij samen met Bram aan de begroting, de jaarrekening en tussentijdse financiële verslaglegging richting bestuur en leden (ALVs). Bram doet alle overige financiële activiteiten (zoals de facturering en innen van de contributie) en afstemming. Deze taakverdeling valt natuurlijk in overleg aan te passen.

  Voor de assistent-penningmeester is het belangrijk dat hij of zij affiniteit heeft met financiële zaken (cijfers dus), bedreven is in het werken met MS Excel en in staat is een ordentelijke boekhouding te voeren. BS Leiden werkt met het eenvoudig te leren boekhoudpakket van Sportlink. Het spreekt vanzelf dat je ingewerkt wordt in dit pakket en de rest van de functie. Hoe eerder je kunt beginnen, hoe langer Hans er nog is om samen op te trekken.

  De functie vraagt tijdens het seizoen elke week gemiddeld een 2 à 3 uur werk achter de computer. Rondom de twee piekmomenten, opstellen begroting en opstellen jaarstukken, is dat zeker het dubbele. Groot voordeel is dat je vanuit huis kunt werken en op je eigen moment. Je hoeft dus niet zoals onze vrijwilligers die trainingen geven op vaste momenten ergens aanwezig te zijn.

  Tot zover. Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan, meld je dan bij de penningmeester (Bram dus). Ook als je er eerst meer over wil weten. Mail: penningmeester@bsleiden.nl