• Walking Basketball

  Er is een toenemende noodzaak voor en interesse in een gezonde leefstijl voor ouderen. Sporten op een niveau dat 50 en 60-plussers aankunnen is daarvan een belangrijk onderdeel. Ouder worden komt nu eenmaal met (lichte) gebreken, waardoor sporten niet altijd meer even gemakkelijk is.

  Echter is stil zitten geen optie. Bewegen is zeer belangrijk en er is veel meer mogelijk dan alleen ‘een straatje om’. Zo ontstond Walking Football, een versie van voetbal, waarbij hardlopen niet is toegestaan. In het verlengde daarvan zagen ook andere sporten mogelijkheden, waaronder basketbal. 

  Elders in Nederland bleek Walking Basketball club een groot succes. Dit motiveerde Kasper Averink (ex ZZ-speler) om in oktober 2021 ook in Leiden met deze tak van de basketbalsport te starten. Eerst als een proef, maar sinds januari 2022 is Walking Basketball structureel onder gebracht bij onze vereniging. 

  Walking basketball is dus een nieuwe vorm van het bekende – snelle – basketballspel. Bij walking basketball is passen, dribbelen, schieten en scoren niet anders dan bij ‘gewoon’ basketballen. De enige 2 belangrijkste afwijkende regels zijn:

  • er mag niet worden gerend en gesprongen

  • er mag géén fysiek contact worden  gemaakt

  • Snel lopen mag dus wel.

  Lijkt het je leuk om mee te doen of een keer langs te komen voor een proeftraining? Elke vrijdag van 16:00 - 17:00 trainen wij in de Sportzaal Houtkwartier te Leiden. Na de training zitten we nog even na met wat lekkers in het Honk.