• 'Walking' zoekt uitbreiding

 • Walking basketbal (50+) zoekt nieuwe leden. Doe je mee?

  Walking basketbal is dé trend om op een leuke en laagdrempelige manier in beweging te blijven. Door beweging te combineren met een teamgevoel, is walking basketbal een goede combinatie van sport en plezier. Ons team is nog opzoek naar nieuwe leden. Doe je mee of ken je mensen die dit leuk vinden? Kom vrijblijvend een keer meetrainen!

  Conditie, balans en coördinatie

  Walking basketbal is een sport waarbij je op een makkelijke manier in beweging blijft. Het is hetzelfde als ‘gewoon’ basketbal, maar dan in een rustiger tempo. Je hoeft het spel niet te kennen om mee te kunnen doen. Bij de trainingen besteden we aandacht aan conditie, balans en coördinatie, maar leer je ook echt dribbelen en verbeter je jouw balspel. En je speelt iedere training een partijtje.

  Een kop koffie en wat lekkers

  Bewegen is een belangrijk onderdeel van de sport, maar plezier en gezelligheid zijn minstens zo belangrijk. Je wordt echt onderdeel van het team. Na de training drinken we gezellig een drankje met wat lekkers en we hebben een appgroep. Ook proberen we om minstens een keer per jaar met z’n allen een wedstrijd van ZZ Leiden te bezoeken.

  Sport en plezier

  Het huidige team is een mix van enthousiaste mannen en vrouwen tussen de 50 en 70 jaar oud. Bijvoorbeeld Jettie (67). Zij kreeg 5 jaar geleden een nieuwe heup en zocht een sport die uitdaging bood, maar die niet te intens was: “Ik ga iedere week met veel plezier naar de training. Iedereen die meedoet is fanatiek. De trainers moeten ons regelmatig terugfluiten. Daar kunnen we met z’n allen hard om lachen. Het is een mooie balans tussen sport en plezier.”

  Doe je mee?

  Het walking basketbal-team is nog op zoek naar nieuwe leden. Ben jij enthousiast geworden? Of ken je iemand die het basketbal op latere leeftijd weer wil oppakken of die juist voor het eerst wil beginnen? Kom dan vrijblijvend langs bij de training en doe een keer mee om te kijken of je het leuk vindt. Stuur van tevoren even een mail naar maartenuijlenbroek@gmail.com, dan weten we dat je komt. Zien we je daar? Tot dan!

  - Wat:          Walking Basketbal
  - Waar:        Vennemeerstraat 5, 2334 DE, Leiden
                      (Ingang: einde straat, links om de hoek)

  - Wanneer:  Vrijdag van 16:00 – 17:00 uur